středa 26. října 2016

Má cesta na autogramiádu

 

 Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil 

Přiznám se, doteď jsem nikdy na autogramiádě nebyla. Ani nevím proč - možná nejspíš proto, že v mém okolí se jich moc nekoná. Vím, že asi rok zpátky jsem hrozně moc chtěla jet na autogramiádu Roberta Fulghuma (jehož knížky naprosto miluju!), bohužel jsem ten den musela být jinde a navíc bych jen za cestu dala kolem pětistovky, takže jsem nakonec bohužel nejela. Když jsem se však před pár týdny dozvěděla, že v Brně bude autogramiáda Dominika Landsmana a Zuzany Hubeňákové, věděla jsem, že tam prostě musím!
 









Nějak si uvědomuju, že zde píšu o naprostých zbytečnostech, takže pokud vás to nezajímá, přeskočte trochu dolů :) 

Bohužel se to stejně jako u Fulghuma začalo komplikovat. Začalo to dlahou na ruce (nějak zvlášť cestovat se mi s ní nechtělo), navíc jsem se dozvěděla, že i den poté (= zítra) tam budu muset jet znovu a tím už budou dva dny prázdnin zabité. Nakonec to dopadlo ještě lépe a jako předčasný dárek k narozeninám jsem dostala na páteční večer lístky do jednoho z brněnských divadel. Jet tam 3 dny po sobě, když jindy tam bývám tak jednou za měsíc? Také musím zmínit to, že tam zas tak moc ráda nejezdím a nehorázně mě štve, jak tam všichni do všech vráží... no prostě tak.

Včera večer jsem tak byla rozhodlá, že autogramiádu asi obětuju. Ani jsem si neumyla vlasy - taky proč, když budu celý násedující den doma... No a ráno jsem vstala, uvědomila jsem si, že na tu autogramiádu ale fakt chci, oblékla jsem se a naběhla do vlaku (vstala jsem 30 a vlak jel 55, přičemž cesta trvá rychlou chůzí 10 minut :D). Řekla jsem si, že když už teda platím za lístek, pojedu dřív, ať tam nejedu jen na otočku a uvidím se aspoň chvilku s přítelem, který tam jezdí na vejšku :D). No tak jsem jela, ještě rozespalá, s naprosto šíleně odpornýma vlasama, knížkou Deníček moderního fotra 2 a taky s vědomím, že konečně budu na autogramiádě.

Podle facebookové události měla akce být od 17 do 18, den před však Dominik Landsman na svou facebookovou stránku psal, že začne už 16:30. No pro jistotu jsem tam byla už ve tři.

Čekala jsem nějakou velikou místnost, v podstatě to byl ale jen výklenek mezi regály a u něj 7 židlí. Prohlížela jsem si knížky, přemýšlela, co komu koupit na Vánoce. Původně jsem nějak neměla v plánu si Deníček moderního páru kupovat (a vetřít se tam pouze s fotrem :D, jsem hrozná, vím), protože ty peníze za knížky lítají z mé peněženky závratnou rychlostí. Když jsem tam ale pořád tak chodila, tak jsem si uvědomila, že mi to je vlastně fakt blbý a že v podstatě chci i tu knížku. A taky jsem si uvědomila, že jsem doma nechala isic na slevu. A pokud to ještě nevíte, já, pokud můžu nějak ušetřit jednu korunu, tak to prostě udělám.

Tak jsem se tam ptala, zda by vadilo, kdyby isic karta nebyla moje. Tři brigádnice, které tam stály u sebe, mi řekly, že to není vůbec žádný problém. Takže jsem hned volala příteli, zda by mi mohl tramvají (šalinou :D) dovézt svůj isic. To bylo asi půl čtvrté a mu začínala další hodina ve čtyři. Tak prý že jo (co by pro mě neudělal). Nadšeně jsem se tam vrátila, knížku popadla a u pokladny mi paní řekla, že to jako ne, že isic přenosný není... ale slevu jsem naštěstí dostala, ale příště prý už fakt ne!

No v tom stresu jsem zapomněla připomenout, že ke knížce se prý mají dostávat antistresové omalovánky a poukázka, takže jsem se tam ještě vracela. Mohli jste si vzít právě zmíněné omalovánky, nebo křížovky. Tato akce platí na víc knížek (mám pocit že na ty, co vyšly v ten Velký knižní čtvrtek) a příjde mi to dost super, takže pokud budete mít kolem Dobrovského cestu, určitě tam zaběhněte.

No. Posunu se dál. Během toho, co jsem v Dobrovském byla, byly židličky volné a bylo mi trapné si tam sednout jako první, takže jsem tam zasedla až v 15:57, když už tam dva lidé seděli. No a chvíli poté přišli Dominik a Zuzka, s jedním pánem co tam seděl prohodili pár slov (stáli asi krok ode mě, uuuu) a odešli do knižní kavárny. Později se tam začalo hromadit víc lidí, většina z nás (včetně mě) se tam už začetla do této nové knížky a něco po půl paté tam přišli a vše začalo. 

Ze začátku promluvil moderátor, ptal se na pár otázek, Dominik se Zuzkou mluvili o knížce, o tom jak psali. Celé to trvalo asi 20 minut, ale vzhledem k tomu, jak byli vtipní, bych je dokázala poslouchat celé hodiny a bylo to prostě fakt super. Takže pokud bude další jejich autogramiáda, určitě doporučuju zajít!

No a potom začalo podepisování. Vzhledem k tomu, jaký introvert jsem, jsem možná tak akorát pozdravila, poděkovala a rozloučila se, i když v hloubi duše bych si tam s něma fakt ráda popovídala. Áchjo. Jinak ten čas je tam prostě boží... :D 

Domů jsem se dostala asi v 8, mám nehorázně nateklý nohy a děsně mě bolí zadek, zítra se asi nepohnu :D

No i přesto to byl opravdu super zážitek, skvělá zkušenost s první autogramiádou a jsem moc ráda, že jsem tyto dva spisovatele viděla naživo. Taky doufám, že nějakou další autogramiádu brzy navštívím.

Na recenzi Deníčku moderního páru se určitě těšte někdy v listopadu, už jen za tu chvilku čekání jsem se dostala k 25 straně :) Teď ale nejdřív musím dočíst nějaké recenzní výtisky, které bohužel kvůli běhání po doktorech nestíhám.

Pokud chcete, jedna z mých prvních recenzí zde byla právě na Deníček moderního fotra 2, tak se můžete podívat :)

Tak se mějte krásně :) Na jakých autogramiádách jste byli vy? :)


1 komentář:

  1. Pěkný článek :D Já dělala recenzi na Deníček 2 a byla jsem spokojená. Sleduji Dominika na fb a jeho statusy mě vždy pobaví. Knížku jsme teď zaregistrovala a prý to je super, tak ji asi letos pořídím domů :D
    Katy

    OdpovědětVymazat