úterý 28. března 2017

Můj vysněný koutek na čtení

Krásný den! :)

Věřím, že nejsem jediná, kdo si jako malý hrál na architekta. U mě to začalo dřevěnými kostkami a nábytkem pro panenky, pokračovalo kreslením různých pokojů a domků (a že mě to zabavilo na pěkně dlouho!) a následovalo plánovačem, který jsme jednou dostali v obchodním domě Ikea. Vlastně ani doteď mě má záliba ve tvoření plánků vysněných pokojů a ve tvorbě bytových dekorací neopustila. I the Sims hraji hlavně proto, že se tam dá vytvořit dům do posledních detailů.




Když mě, stejně jako další knižní blogery, oslovila velice milá slečna z internetového vyhledávače nábytku Favi.cz s nabídkou spolupráce, neváhala jsem. Mezi těmi hodinami a hodinami u učení si ráda u vytváření koláže odpočinu. A vzhledem k tomu, že březen je měsíc knihy, vás možná nepřekvapí, že koláž se bude týkat knihoven a mého vysněného knižního koutku.

Momentálně žiji stále v rodinném domě s rodiči, kde mám menší pokoj. A když říkám menší, tak myslím vážně menší. Když třeba cvičím na zemi, občas prostě musím mít půl těla pod stolem! :D Vzhledem k tomu, že za půl roku stejně půjdu na vysokou (snad!) a někdy v blízké budoucnosti se chystáme jít s přítelem do bytu (konec dojíždění do škol!), nemělo by asi cenu sem cokoliv dokupovat. Kdybych ale měla tu možnost zde něco pozměnit, přikoupila bych si nějakou hezkou poličku na zeď, kde bych měla pouze knihy a věci s Harrym Potterem. Mít vše takhle pohromadě by bylo opravdu skvělé! Také bych zde uvítala nějaký pořádně chlupatý koberec a taburet, abych mohla dát nohy nahoru, otevřít knížku a jen a pouze relaxovat. Nábytek mám z bukového dřeva a dekorace jsou laděny do červena, proto bych volila právě tyto barvy. Křesílko by se mi sem určitě nevešlo, ale má kancelářská židle je pohodlná, takže bych to určitě nějak zvládla :-) A při čtení by mi určitě nesměl chybět ani potterovský hrneček!



V budoucnu bych ráda žila v nějakém menším rodinném domě. Po zvláštní místnosti pouze na čtení zrovna netoužím, ale ráda bych měla nějaký koutek, kde bych mohla být obklopena knihami a trávit tam příjemná víkendová rána. Už dlouho se mi moc líbí knihovny a skříňky, které v podstatě slouží jako příčky a oddělují třeba obývací pokoj od kuchyně. Proto by zrovna taková knihovna byla pro mě tou správnou volbou. Po večerech bych určitě ocenila krb a nazmar by nepřišlo ani malé křesílko. Někdy ale u čtení spíš radši ležím a myslím, že na takové pěkně lenošce by se četlo opravdu krásně. Hezká truhla na časopisy, na kterou bych si mohla odložit hrnek s kávou, je také na mém seznamu. Líbilo by se mi, kdyby stěny byly šedé a nábytek bílý. Hlavně si na této koláži všimněte té zarážky na knihy vlevo dole! Ta mi přijde naprosto skvělá!


Při vytváření koláže se mi na Favi.cz zalíbila velká spousta věcí. Mezi nimi již zmíněné zarážky na knihy (třeba i ve tvaru sovy), spousty doplňků s tématikou Harryho Pottera (hrnečky, podložky pod hrnek, plakáty, obrazy na zeď...), zajímavé krby ale hlavně... knihovny! Dvě z nich, které mě nadchly nejvíc, se mi bohužel moc do koláže nehodily, i tak vám sem ale jejich obrázek dám. Jsou skvělé, že?




Vytváření tohoto článku jsem si opravdu užila. Doufám, že se vám můj návrh vysněného knižního koutku líbil a kdyby vás zaujala jakákoliv věc z mých koláží, určitě ji na Favi.cz najdete! :) 




Jaký by vypadal váš vysněný koutek na čtení? :) 

Mějte se krásně! Hanka

2 komentáře:

  1. Moc hezké nápady. :) Taky to mám podobně, jako ty, ráda bych nějaký čtecí koutek, až budeme mít domeček. Teď v bytě bohužel není moc kam ho dát, tak si čtu prostě na gauči. Ale když nemám čtecí koutek, nejraději si stejně chodím číst ven. Máme byt v rodinném domku, takže máme takovou malou zahrádku, kterou můžem využívat i my. Sice je před domem a okolo chodí lidi, ale to mi neva, jak se začtu, nevnímám okolí. :)


    blog Days of Daysy
    Agregátor blogů - zviditelni svůj blog

    OdpovědětVymazat
  2. Ta poslední knihovna je úžasná! Já jsem celkově na knihovny úchyl, takže kdo jí doma nemá, jakoby ani neměl pořádný obývák. :D

    OdpovědětVymazat