pondělí 6. března 2017

Škola, přijímačky a nové přírůstky

Krásný pondělní večer! :) 
Po více jak měsíci se zase konečně ozývám. Nahrnulo se toho na mě strašně moc a blog byl to poslední, na co jsem měla čas myslet. Obávám se, že ani v následujících měsících to nebude zas tak růžové - maturita je za dveřmi, přijímačky taky a na koníčky jako je čtení a blogování prostě není vůbec čas.
Dnes se vám to pokusím alespoň trochu vynahradit tímto článkem :)






UČENÍ - MATURITA, PŘIJÍMAČKY
Tentokrát to bude to nejhorší na začátek - škola. Mám toho vážně strašně moc. Ve škole nestíháme dobrat chybějící látku a já vůbec netuším, jak z některých předmětů odmaturuji. On by na učení na maturitu čas byl... kdybych nepsala Scio testy.
Řeknu vám, je to peklo. Krom toho, že jsou šíleně drahé, se prostě stává, že percentil lítá tak, jak se mu zachce. Ani nevíte, o kolik jsem měla v únoru víc správných odpovědí a míň chyb oproti prosinci. A výsledek? Zlepšila jsem se asi o 7 percentil :-)

To ani nemluvím o ZSV, na kterých jsem byla teď v sobotu. Učila jsem se na ně už dlouho, posledních pár týdnů jsem ani nedělala nic jiného, než že jsem seděla nad cvičebnicí a četla velice zábavné knížky jako třeba Sociologii v kostce.

Což se ale musím pochlubit, za únor jsem přečetla vážně hodně stránek. Třeba takovou devítisetstránkovou Psychologii? To prostě chceš :-)

V pátek budou definitivní výsledky testu ze ZSV a jsem fakt zvědavá. Podle dnešních předběžných by mi to k "úspěšnému napsání přijímacích zkoušek" stačit mělo, ale stejně jako v minulých termínech je dost možné, že ten percentil prostě klesne. A pokud mi to klesne o víc jak 6, jsem asi trošku v háji.
Nebo zas tak úplně ne, ještě bych šla na termín v dubnu, ale mít jistotu je přece jen lepší.

Psali jste někdo letos taky testy od Scia?

ÚLOVKY Z KNIHOVNY 

Když jsem byla malá, bylo mi asi 11, měla jsem z knihovny půjčenou jednu super knížku. Byla o čarodějce, které nějak hrozilo upálení... Strašně se mi líbila a často jsem přemýšlela, že bych si ji ráda znovu přečetla, ale nevím, jak se jmenuje. Google mi taky nic nenašel a tak jsem to musela nechat být.
Když jsem však někdy v lednu nebo únoru zavítala opět do knihovny - do místnosti, kde vyřazené kusy prodávají za pět korun - na první pohled jsem tuto knížku poznala a byla jsem opravdu šťastná. Tadáá, Čarodějka Issy. Znáte tuto knížku? :)


Krom tohoto dětského příběhu jsem tam narazila i na zmíněnou Sociologii v kostce. Z ní jsem měla vážně radost (asi stárnu), protože komu se poštěstí sehnat krásnou novou učebnici (která se navíc hodí k přijímačkám) za 5 Kč, když na internetu stojí téměř 300?


RECENZNÍ VÝTISK
V lednu jsem se přihlásila do konkurzu na recenzní výtisk Deníku fejsbukové matky 2 a ke konci února jsem ho už měla doma. Někdy v týdnu se zde na něj objeví i recenze.
Musím říct, že moje mamka, která vůbec nečte a čtení ji absolutně nebaví, si tu knížku hned oblíbila a chodila si ji ke mně půjčovat (a vždy mi přehodila záložku jinam!!! :D)


ÚLOVKY Z KNIH DOBROVSKÝ  
V knihách Dobrovský byla na přelomu ledna a února akce, že kdo donese vysvědčení s vyznamenáním, má 20% slevu. Já se první pololetí fakt snažila, po několika letech jsem dokonce měla jedničku z matiky (!!!!) a tak jsem této akce prostě musela využít!

První knížka, která přistála v mém košíku, byla kniha Psí poslání. Po přečtení jsem byla i v kině a naprosto jsem se do tohoto příběhu zamilovala. A ano, brečela jsem jako želva. Až bude víc času, přichystám i recenzi (a taky recenzi na Dívku v ledu, Sovu a další spoustu knih :D). Všem moc doporučuji :)


Další krasavec je Famfrpál v průběhu věků. Důvod koupě této knihy snad ani nemusím popisovat :) :D



A nakonec tahle nádherná knížka od Ladislava Zibury... Začala jsem si ji číst hned v autě a popravdě? Je naprosto úžasná!



Měla jsem ale i tu skvělou možnost pana Ziburu potkat... ale o tom až v dalším článku :) 

Mějte se krásně!
Hanka :)

3 komentáře:

  1. Držím palce u maturity, ale neměj strach, je to leháro. Teď na to s úsměvem vzpomínám oproti zkouškám na vysoké, to je maturita každý předmět :D co státnice, které mě čekají :D

    Přijímačky jsem měla ráda, nebo bavilo mě to, ale scio testy jsem dělala jen jednou, já šla na TSP což je zajímavější :D

    Knihy jsou jinak moc pěkné a ty odoborné knihy nezávidím, mám to samé :D

    OdpovědětVymazat
  2. Také se přidávám - budu držet palce u maturity i u přijímaček! :) Neboj, bude to (obojí) v pohodě! :)
    A na Psí poslání se chystám :) To mě nesmí minout! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, to jsem ráda, že sis našla čas na další článek. :)
    Stejně jako holky, Ti držím palce u maturity a přijímaček. :)
    Z Tvých knižních úlovků jsem už četla Ziburu, toho hodně doporučuji, příjemně Tě to odreaguje a na rozdíl od školní látky i pobaví. :)

    OdpovědětVymazat