neděle 2. října 2016

Shrnutí - září 2016



Září bylo strašný. Každoročně tento měsíc prostě nesnáším. Končí prázdniny, musím se vrátit do stereotypu, nic nestíhám, do školy je toho hromada. Navíc díky počasí, který se každou chvíli mění, bývám tento měsíc vždycky nemocná. Letošní rok nebyl výjimkou. Dlouho jsem se rozmýšlela, zda nebude lepší, když shrnutí napíšu za dva měsíce dohromady, protože se FAKT STYDÍM! Takhle málo knížek jsem nepřečetla už pěkně dlouho, no tak snad to v říjnu napravím...



Jako první jsem přečetla knížku Střípky ticha (308 stran), kterou jsem dostala jako recenzní výtisk. Byla naprosto skvělá a všem ji moc doporučuji.

Potom jsem se vrhla na knížku Feralové, kterou jsem vyhrála. Bohužel mi moc nesedla - přišla mi až příliš dětská a nějak jsem na ni prostě neměla náladu. Nadšeně si ji ale vzal můj dvanáctiletý bratr, tak jsem zvědavá, jak se mu bude líbit (momentálně čte všechny Harry Pottery po sobě, po kom to asi má :D ). Celkově se mi ale líbila u knížky anotace, takže až někdy budu chtít pořádnou oddychovku a něco víc "dětského", asi po knížce sáhnu :)


Nevím, co se se mnou děje, ale hned poté následovala další dvě knížky, které jsem nepřečetla do konce. Málokdy se mi dřív stávalo, že bych knížku odložila dřív než po dočtení. Opravdu nevím, zda to září má na mě tak špatný vliv nebo co se děje, tak snad tato má fáze brzy pomine! 

Z knihy Švábi od Jo Nesba jsem toho taky moc nepřečetla. Knížka se mi oproti Netopýrovi sice líbila, ale nevtáhlo mě to do děje jako Sněhulák. Ještě jsem však na ni úplně nezanevřela, tak si ji možná brzy dočtu.

Nevím, jestli The Quality of Silence můžu vůbec požadovat za nedočtenou, protože jsem ji vlastně pořádně ani číst nezačala (+-25 stran). Jeden večer jsem měla hroznou náladu přečíst si nějakou knížku v angličtině, druhý den to ale přešlo a i když děj byl super, nějak se mi do ní nechtělo. Angličtina tam sice byla celkem v pohodě, ale čeština je prostě čeština. I tak ale chci vědět, jak to dopadlo a rozhodla jsem se, že si čtení této knížky nechám až na období po maturitě nebo na období, kdy nebudu muset přemýšlet nad tolika věcmi.




A konečně je tu nějaká kniha, kterou jsem přečetla celou! Strašidla z Woodlandu (249 stran)! Jak už jsem psala zde, knížku jsem získala opravdu nečekaně a to za výhru v soutěži. Byla skvělá, strašně se mi líbila a těším se na přečtení další knihy od tohoto autora!


Jak jsem řekla, byla to slabota. 

Počet přečtených knih: 2 
Počet rozečtených knih: 3 + 1 (kterou momentálně čtu :D)
Počet stran: 557 (Dokonce jsem to číslo zvládla sečíst i bez kalkulačky, jak těch stran bylo málo! :D )

___________________________________________________________


Tento měsíc jsem naštěstí moc neutrácela. 

Vyhrála jsem knížku Strašidla z Woodlandu.

Kupovala jsem sice dvě knihy, ale jedna byla jako dárek a proto ji nebudu počítat. 
Moje je The Quality of Silence a stála 128 Kč. 


Ještě jsem kupovala jednu knížku, ale článek o ní teprv připravuji. Stála ale pár korun, proto snad nebude vadit, když ji započítám až do říjnového shrnutí. Stejně to bylo tak na přelomu září-říjen :D :) 

Nových přírůstků: 2
Utraceno: 128 Kč 


Tak jste se mohli přesvědčit, že září bylo pro mě opravdu slabé - jak v přečtených knížkách tak v těch, které jsem si koupila. Doufám, že říjen bude mnohem lepší a také že už nebude tolik knížek, které rozečtu a nechám.

Jak jste si vedli v září vy?



2 komentáře:

  1. Čtenářsky se mi bohužel září příliš nevyvedlo, jen dvě knihy, zato přes 30 nových přírůstků... Takže říjen plánuji ve znamení čtení a nenakupování :)

    OdpovědětVymazat
  2. Za mě bylo září taky slabší. Ale beru to tak, že jsou to ještě dozvuky léta a během deštivých podzimních dní to půjde líp.:)

    OdpovědětVymazat