sobota 17. prosince 2016

Tipy na knižní dárky

Výsledek obrázku pro christmas presents
Vánoce jsou už za dveřmi, stále se ještě ale najde spousta lidí, kteří nemají nakoupeny všechny dárky. Proto jsem si pro vás připravila několik tipů na knížky, kterými můžete příští sobotu obdarovat své blízké. Ne všechny věci stihnou dorazit hned a proto se může stát, že si něco objednáte z internetu a daná věc přijde až po Vánocích. Výhodou kupování knih je to, že snad i v každém menším městečku nějaké knihkupectví najdete a ve většině případů udělá pěkná kniha velkou radost. A pokud už všechny dárky máte, třeba se inspirujete příští rok či při jiné příležitosti. Nebo si nějakou koupíte pro sebe :) Knížek přece není nikdy dost! 


NEZAPOMEŇTE SE ZÚČASTNIT ADVENTNÍ SOUTĚŽE!!! :)


Knížky, o kterých zde budu psát, jsem buď sama četla, případně jsem je v minulých letech dávala jako dárek a dostaly se mi na ně kladné ohlasy. Já knihy na Vánoce dávám moc ráda a mám to štěstí, že v mé rodině je spousta nadšených čtenářů. Stává se vám, že něco někomu koupíte, ale stále máte pocit, že by to chtělo ještě něco, nějaký menší dáreček? Mně ano, a docela často. A toto "prázdné místo" v mém případě často nahradí nějaká pěkná knížka.




Ještě se také vrátím k tomu, co jsem psala v prvním odstavci. Knihkupectví je sice všude plno, pokud se tam však z nějakého důvodu už nedostanete, všemi deseti doporučuji obchod Knihcentrum.cz. Já tam nakupuji opravdu často, zboží si nechávám zavézt na prodejnu u nás ve městě a neplatím tak dopravu. Neuvěřitelně mi to vyhovuje, ceny tam jsou taky moc fajn. Dřív knížky na prodejnu přišly tak za dva tři dny, poslední dvě objednávky (obě jsem dělala letos v prosinci, poslední jsem objednávala toto úterý) však přišly neuvěřitelně rychle! Knihy jsem vždy objednávala až večer (jednou v 17 hodin, podruhé asi kolem 20) a už ráno v 8 mi přišla SMS, že si je můžu vyzvednout! Byla jsem neuvěřitelně překvapená a nadšená, protože třeba objednávka od JOTY mi přišla až za dva týdny. Proto pokud nestíháte nebo jste třeba nemocní a chcete ještě nějakou knížku objednat, věřím, že Knihcentrum vám ji stihne doručit (samozřejmě, pokud to neobjednáte až někdy ve čtvrtek :D).

Teď se už vrhnu na tipy! :)

Výsledek obrázku pro deník malého poseroutky

DENÍK MALÉHO POSEROUTKY
Doporučuji pro mladší sourozence, bratrance nebo sestřenice (asi do 14 let) 


Můj bratr se do knih zamiloval až poté, co dostal první díl této série. Dřív moc nečetl, od té doby však přečetl všechny dosud vydané díly a za posledního ani ne půl roku i prvních pět dílů Harryho Pottera :) Všechny knížky o Gregovi má doma a moc rád se k nim znovu vrací. Párkrát jsem ho načapala, že jen co jednu dočetl, hned si tu stejnou zase četl od začátku.. protože prý prostě chtěl. A musím říct, že občas si v nich z nudy taky čtu a i když mi je 18, musím říct, že mě vážně baví :D :) A pokud jste neviděli filmy, tak to taky určitě napravte :)
Ze všech dílů je prý nejlepší Psí život, ale věřím, že žádným dílem chybu neuděláte :)



Výsledek obrázku pro jacqueline wilsonová


DVOJČATA V PRŮŠVIHU 
Doporučuji pro mladší sestru či sestřenici (asi 8-14 let) 

Knihy Jacqueline Wilsonové jsem jako malá měla hrozně moc ráda a Dvojčata v průšvihu byla má nejoblíbenější. Četla jsem ji opravdu mockrát nikdy mě neomrzela. Knížek od této autorky je ale velká spousta a všechny jsou velice chválené. Pokud nechcete tolik utrácet, zkuste se podívat i do Levných knih, občas tam tyto knížky vidívám asi za 90 Kč :)





Výsledek obrázku pro lenka lanczová

KNIHY OD LENKY LANCZOVÉ
Pro mladší sestru či sestřenici (asi od 13 let)

Pro trochu starší slečny musím doporučit knížky od této spisovatelky. Co já si jich v knihovně napůjčovala... Asi ani nedokážu vybrat jednu, co se mi líbila nejvíc.. A až někdy budu mít trochu víc času, ráda bych si nějakou zase přečetla. Romantické knížky už téměř vůbec nečtu, ale vzpomínám, jak od knih Lenky Lanczové jsem se vůbec nedokázala odtrhnout, tak jsem zvědavá, jak by se mi četly po tolika letech :)
Z těch, co jsem četla, mohu zmínit například Blbej fór, Kapky rosy, Mokrá náruč léta, Nebe plné hvězd nebo knížky o Radce ( Počkej na mě, Radko / Podej mi ruku, Radko / Pojď se mnou, Radko).


Výsledek obrázku pro shannarův meč



SHANNARŮV MEČ
Pro milovníky fantasy

Knihy tohoto typu jsem nikdy dřív nevyhledávala, Shannarův meč jsem však dostala na recenzi a byla jsem opravdu nadšená. 






Výsledek obrázku pro psycho sanatorium






PSYCHO: SANATORIUM 
Pro ty, co se nebojí 

Jedna z nejlepších knih, co jsem letos četla. Byla jsem do ní naprosto pohlcená, nemohla jsem přestat číst. Ani chvilku jsem se nenudila a věřím, že tato kniha je skvělým dárkem pro všechny milovníky strašidelných knih, které jsou i tak trochu k zamyšlení.





Výsledek obrázku pro všechno co potřebuji znát jsem se naučil v mateřské škole

VŠECHNO, CO OPRAVDU POTŘEBUJU ZNÁT, JSEM SE NAUČIL V MATEŘSKÉ ŠKOLE
 Skvělé čtení pro rodiče, prarodiče i kamarády 

Fulgum je jeden z mých nejoblíbenějších spisovatelů a tahle knížka s pěkně dlouhým názvem se mi od něj zatím líbila nejvíc. Často a ráda se k ní vracím a vzhledem k tomu, že dokáže vykouzlit úsměv na tváři za každých podmínek, je podle mě opravdu skvělým dárkem.
Letos vyšla od tohoto autora kniha Poprask v sýrové uličce, kterou jsem sice ještě nečetla, ale já sama ji dostanu na Vánoce :)



Výsledek obrázku pro štěstí kniha malý princ


ŠTĚSTÍ

Pro štěstí a pro milovníky Malého prince :) 

K téhle knížce toho asi moc psát nemusím :) Pokud někdo, koho znáte, má rád Malého prince, či jen chcete, aby byl stále šťastný, udělejte mu radost touto knížkou. Krásné citáty Antoine de Saint-Exupéryho tak bude mít stále u sebe a to díky tomu, že knížka není nijak velká ani tlustá a vejde se do kapsy i kabelky :)

(páni, když se na slovo "štěstí" dlouho díváte, taky vám příjde takové divné? :D )


Výsledek obrázku pro Korálky na šňůrce života


KORÁLKY NA ŠŇŮRCE ŽIVOTA 
Pro maminky a babičky 

Já jsem tuhle knížku nečetla, ale babička ji dostala k Vánocům minulý rok a byla z ní nadšená, stejně jako teta, která si ji od ní poté půjčila.





 A jaké jsou vaše tipy na knížní dárky? :)
Která z knížek, které jsem zmínila, se vám líbí nejvíc?

Mějte se krásně! :)


 (zdrojem obrázků knih jsou stránky databazeknih.cz, knihyomega.cz, albatrosmedia.cz)

5 komentářů:

  1. Skvělé tipy na dárky :) Jé a já bych si taky přála tolik knih k Vánocům :) Třeba právě Shannarův meč :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, miluju Malýho Prince - knížka Štěstí se mi moc líbí, kouknu po ní. :)

    www.fakynn.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ten Shannarův meč mi prostě uniká. V knihkupectví ho zrovna nemají, v soutěži ho nevyhraji a když jsem si ho chtěla objednat, tak jsem se nakonec rozmyslela. Takže pokud se objeví pod stromečkem, vsadím se, že mi ho určitě někdo ukradne, protože té knize se ke mně nechce, i když já ji chci. XD Zajímavé knihy, věřím, že by udělaly radost pod stromečkem. <3

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné tipy! Štěstí vypadá strašně dobře :)

    OdpovědětVymazat
  5. Štěstí jsem pořídila pod stromeček bratrovi (a doufám, že mi ho vypůjčí :D). A já bych hodně ráda rozbalila dáreček s Psychosanotoriem. :)
    Anita

    OdpovědětVymazat