středa 7. září 2016

Unboxing #2



Ahoj :)
Dlouho jsem nepsala článek a to především proto, že jsem nepřečetla žádnou novou knihu na kterou bych mohla napsat recenzi (stále čtu Střípky ticha, které jsou super!) a nerada píšu recenze na knihy, které jsem četla před dávnou dobou a už si je moc nepamatuji.

Ze začátku bych vám taky chtěla moc poděkovat za to krásné číslo na počítadle - 500 lidí :) Jsem moc ráda, že sem chodíte a že se vám mé články líbí :)

A teď se už můžeme vrhnout na ten unboxing!



Dnes večer si chci objednat nějaké knížky z Book Depository a pak přemýšlím, že bych si dala nějakou tu knižní stopku - poslední dobou utrácím jen a pouze za čtení a kvůli škole mám míň a míň volného času a tak se mi knihy bohužel hromadí na poličce a peníze ubývají. Navíc za měsíc a nějaký ten týden mám narozeniny, kdy také nějaké knížky (snad) dostanu a tak jsem si řekla, že můj poslední nákup bude na BD a pak chvilku stopka :) Navíc jsem si v bazaru na čbdb koupila před pár dny knížku, kterou jsem už dávno sháněla, proto tak někdy příští týden čekejte další rozbalovačku :)


Před více než týdnem (print screenovala jsem to už dřív, proto těch 14 hodin :))  jsem vás na Google+ prosila, zda byste mi nemohli poradit nějakou post-apokalyptickou knihu pro taťku k narozeninám. Ozvalo se vás strašně moc, za což bych vám ještě jednou chtěla opravdu poděkovat, a nejvíc se v komentářích objevovala kniha Silo. Anotace nadchla i mě a tak jsem ji minulý týden ve středu objednala na Knihcentru. Na jiných stránkách sice byla o pár korun levnější, na Knihcentru ale neplatím poštovné a proto jsem i tak nějakých 40 Kč ušetřila. Celkově mě přišla na 311 Kč.

Nechtěla jsem tomu původně ani věřit, ale email o tom, že si ji mohu vyzvednout, přišel hned následující den! Takže hned po škole, 1. září, jsem si ji šla vyzvednout. Jako obvykle byla moc pečlivě zabalena a nechyběly ani nějaké letáčky. Ty modré pásky jsou peklo, hlavně když si balíček jindy vyzvedávám před vyučováním, chci číst už v autobuse do školy a nenosím s sebou nůžky! :D



A tady už je :) Překvapila mě tím, že je menší než jsem čekala, ale za to pěkně tlustá a celkem i těžká. Po všech těch knihách s měkkou vazbou se tomu ale nemohu divit. V neděli má taťka oslavu, takže do té doby ji ještě nějak zabalím a už jsem zvědavá, jak se mu bude líbit :) Většinu knih si takhle s taťkem půjčujeme, navíc tahle vypadá fakt skvěle, takže určitě si ji také přečtu a napíšu recenzi.





Když mi v sobotu večer přišel email, že jsem vyhrála knížku, skákala jsem radostí až do stropu! Beze srandy. Snad nikdy jsem v soutěžích nic nevyhrála a knihu už vůbec ne! Byla jsem nadšená a hned se lépe usínalo :) Knihu jsem vyhrála na blogu Knižní svět v rámci projektu Srpen s Hostem. Slečna mi ještě v pondělí psala, že knihu odešle pravděpodobně zítra (= úterý) a tak jsem čekala, že tu bude tak v pátek. Najednou jsem dnes ale přišla ze školy a v pokoji na mě čekal krásně zabalený balíček :)

Zamalovávání adresy lvl já :D

Ještě bublinková fólie, která se při učení do školy určitě bude hodit...


A je to tu :) Kniha Pod křídly vran, první ze série Feralové. O knize jsem dřív moc neslyšela, u nakladatelství Host mám však vždy jistotu, že knížka bude super. Vypadá to na takovou větší oddechovku, možná až hodně velkou. To mi ale vůbec nevadí a po těch mnoha krimi a thrillerech to moc ocením, už dlouho si chci přečíst něco, u čeho nebudu muset tolik přemýšlet :)






Kniha má navíc nádhernou obálku a ten nadpis Feralové je trošku vystouplý, což je super na koukání a ještě lepší na osahávání :D Moc se mi také líbí ilustrace na začátku knihy a vrány u číslování stránek. Takové drobnosti mám moc ráda (a proto taky hodně chci knihu Kečupová mračna, protože ti ptáčci po bocích knihy jsou prostě nejvíc roztomilí!). Na pěkné obálky jsem tak trošku... úchylná? Ale určitě v tom nejsem sama.


Tak a to by bylo vše :) Znáte nějakou z těchto knih? Co nového jste si pořídili vy? :)
Mějte se hezky!




9 komentářů:

  1. Silo - úžasná kniha!
    Feralové - sice pohádka pro mladší, ale byla to fajn oddechovka pro mě:)
    Tak snad se ti budou obě knihy líbit ^^ Přeji pěkné čtení:)

    OdpovědětVymazat
  2. Silo si všichni chválí až mi to přijde divné :D:D
    Doma se určitě bude líbit :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  3. Silo poznám, ale nečítala som a rovnako tak knihu Feralové, i tú však poznám z recenzií a tie sú viac menej dobré, takže dúfam, že sa ti budú obe knihy páčiť :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné přírůstky :-) Přiznám se, že knížku Feralové vůbec neznám, ale má krásnou obálku :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Silo jsem před pár měsíci pořídila své drahé polovičce a myslím, že si ho také přečtu :). Ať se Ti knížky líbí!

    OdpovědětVymazat