pátek 27. ledna 2017

Frank Sinatra: Filmové dědictví


Máte rádi Franka Sinatru, nádherné písničky a filmovou klasiku? Pokud ano, příjemně se usaďte, pusťte si příjemnou hudbu a můžete se začíst do malé ochutnávky této krásné knihy.

Název: Frank Sinatra: Filmové dědictví 
Původní název: The Cinematic Legacy of Frank Sinatra
Autor: David Wills
Vydalo nakladatelství Omega v roce 2016
Počet stran: 303

Neznám člověka, kterému by jméno Frank Sinatra nic neříkalo. Kniha plná nádherných dobových fotografií, krásných citátů a informací o tomto nadaném zpěvákovi, tanečníkovi a herci vás jistě nadchne a okouzlí.





Na začátku knihy, v úvodu od Davida Willise, si můžete přečíst něco o Frankově kariéře. Na několika stranách byla obrovská spousta informací, nebylo to však pojato nijak zdlouhavě a nudně, naopak. Věrní fanoušci se zde dozví nějaké perličky navíc a ti, kteří Franka dosud moc neznali, ho konečně poznají. Dozvíte se o filmech, ve kterých hrál, či i o konkurzech, které musel absolvovat.

Na stránkách (které jsou mimochodem z opravdu pevného a kvalitního papíru) naleznete okouzlující dobové fotografie Franka i jeho hereckých kolegů. Některé fotky jsou opravdu velké a zaberou třeba dvě celé strany. Nenajdete zde však jedinou nekvalitní fotografii, všechny jsou opravdu nádherné a je na ně radost se dívat. 


Krom fotografií zde najdete také pár stránek, které sepsali Frank Sinatra Junior, Nina Sinatra a Tina Sinatra.

Kniha je doplněna spoustou citátů jak od Franka, tak od jeho jiných kolegů, spisovatelů, novinářů i přátel. Já čtu citáty hodně ráda a když se mi nějaký opravdu zalíbí, často si ho i přepíšu. V této knize jsem si jich zamilovala hned několik.


U citátů však ještě zůstanu - musím zmínit jediný nedostatek, který mi na knize vadil. Chyby. Nejspíš kvůli velikosti písma se na řádek často nevlezlo moc slov a slova se tak musela rozdělit a bohužel to následovně vypadalo třeba tak, že slovo uslyšíme bylo rozděleno na us-lyšíme.
Bohužel to tuhle (jinak nádhernou) knihu trochu zkazilo.

Jediné, co vás po dočtení (či prohlédnutí) této knihy opravdu zamrzí je však to, že tato legenda již není mezi námi. 

90% 


Tato kniha určitě nesmí chybět v knihovně každého fanouška Franka Sinatry. Pokud mezi ně také patříte, knihu můžete zakoupit zde a zde

Děkuji nakladatelství Omega a knihám Dobrovský za poskytnutí recenzního výtisku. 

A co vy? Máte Franka rádi?

1 komentář:

  1. Knížka vypadá moc dobře. :) A souhlasím s tím, že je super si takový výtisk o svém oblíbenci pořídit, já jsem si nedávno koupila knížku Půlstoletí s Cimrmanem a taky jsem z ní byla nadšená. Je to úplně něco jiného, než si jen číst články po internetu. :)

    OdpovědětVymazat