středa 17. srpna 2016

KNIHOMOLKA V PRIMARKU ???


Zdroj roztomilého HP pozadí: http://themesltd.com

    Možná po přečtení nadpisu kroutíte hlavou, já vám ho však hned vysvětlím. Určitě nečekejte, že se ze mě stane nějaká módní blogerka, to ani náhodou! Tento článek také nebude typická chvástačka jak byste možná čekali a bude velice úzce souviset s knihami, a to především s Harry Potterem :) Také neplánuji psát takovéto příspěvky nějak častěji, ale napadlo mě, že pro jednou by to nemusel být vůbec špatný nápad a mohlo by vás to bavit alespoň tak, jako mě baví psát tento článek.

    Před pár dny jsem jela poprvé do Primarku a to do Vídně do obchodního centra G3. Už od začátku jsem měla v hlavě srovnáno, pro co tam jdu - HARRY POTTER! Několik dní před odjezdem jsem projížděla na instagramu všechny možné obrázky nákupů z tohoto obchodu a na youtube sledovala hauly, abych měla trochu inspirace co tam můžu najít, dopředu se mohla trochu rozmyslet a nemusela nakonec po obchodě létat jako splašený kůň.

   Ok, to se nakonec nepovedlo, chodila jsem  po obchodě tam a zpět, nemohla se rozhodnout (jakou barvu ponožek jsem vybírala asi půl hodiny :-)) ) ale nakonec jsem to ve zdraví přežila a vy si tak můžete prohlédnout Harry Potter "HAUL" a třeba chytnete inspiraci co si pořídit, až tam pojedete vy. :)

_________________________________________________________
   Cesta do G3 nám trvala asi 2,5 hodiny, jeli jsme autem. Vím však, že existují nějaké cestovky co pořádají do Primarku zájezdy a to téměř z celé republiky. G3 je obrovské nákupní centrum s ještě větším parkovištěm. Přijeli jsme hned chvilku po otevíračce, proto tam nebylo zas tak moc lidí. Všude je čisto a na obchoďák je to tam moc pěkné.

   V Primarku jsem nejprve šla k ponožkám, kde začalo to největší dilema. Krom další spousty regálů tam byla i obrovská stěna, na které byly ponožky s různými filmovými motivy, zvířátky a třeba i Justinem Bieberem. HP ponožky tam byly dvoje, buď laděny do bílo-stříbrné nebo červeno-zlaté, obě balení po třech párech a za cenu 3,5 €.
Ve vedlejším regálu také byly ponožky do balerín, také dva druhy a mám pocit po 2 párech. Stály nějak podobně, vím že jeden druh byl se zmijozelským nebo mrzimorským motivem a druhý vždy klasicky s bradavickým. Na tyto jsem se moc nedívala, tak snad mluvím pravdu.
A potom jsem tam našla ještě jedny, ty byly vysoké a čtyři páry stály 4€, přičemž ponožky byly černé a na každé byl znak jedné z kolejí.
    Rozhodování bylo těžké, ale nakonec jsem si vybrala tu červeno-zlatou variantu za 3,5 €.


Omlouvám se za kvalitu, blogger mi ty samostatné obrázky vkládal nějak divně, tak jsem je musela spojit dohromady.

    V oddělení spodního prádla tam měli také kalhotky s bradavickým motivem, jeden kus za 3 €, ty jsem si ale nevzala, to už bych se cítila fakt divně :D



    Potom jsem se vrhla na pyžama. Těch tam měli obrovské množství. Noční košile s názvy kolejí stála 7 €, já ale košile na spaní nemám moc ráda. Také tam měli bradavické pyžamo s dlouhými nohavicemi za 13 €, pyžamové kalhoty za 10 €. Byly dva motivy, z toho jeden byl s Pobertovým plánkem. Ty vypadaly skvěle, byly však poslední a to ve špatné velikosti. Krom toho tam také byla pyžamová HP trička, mám pocit že za 7 €. Hrozně se mi tam také líbil tmavomodrý župan se znakem Bradavic, bohužel byl docela drahý (asi 18 €). Někde jsem tam také vyhrabala pánské HP pyžamo slevněné na 5 €, ale ve velikosti XXL, do kterého by se má drahá polovička vlezla asi třikrát.

   Nejvíc mě však zaujal set kraťasy + tílko, buď s motivem Zmijozelu nebo černé s bradavickým hradem. Vzhledem  k tomu, že na LARPu, kterého jsem se účastnila a byl mimochodem boží!, jsem byla ve Zmijozelu, rozhodla jsem se, že budu reprezentovat svou kolej a sáhla jsem po zelené variantě. Velikosti tam však byly docela přebrané, samá S a M. Já většinou tyhle velikosti nosím, tak jsem byla ráda, bohužel S by nejspíš nebylo ani mé desetileté sestřenici. M jsem si zkusila a dalo se to, takže jsem si nakonec vzala to. Škoda, že tam nebyly větší velikosti, přece jen je pohodlnější spát v trochu "oversized" věcech. 7 € je však super cena.

      Ještě se musím pochlubit, že v oddělení pyžam jsem našla skvělý HP kraťasy jen za 3 €! Byly tam poslední dva kusy, oba ve velikosti L. Ale za tři éčka jsem tam ty kraťasy nechat prostě nemohla! Sice mi docela padají, ale když si je pořádně stáhnu tou mašlí, dá se to. Asi si je ale nenechám na spaní a budu v nich chodit jako v klasických kraťasech doma, protože jsou fakt nehorázně boží! :D




    V Primarku je neskutečné množství triček s různými motivy. Nenašla jsem však mezi nimi žádné s trapnými nápisy, čímž mě Primark dost potěšil! Trička s nefilmovými motivy stála většinou 3 € a s filmovými 6 €. Což jsem ale nechápala byly velikosti. Já, která nosím trička S, někdy XS nebo M, jsem odcházela s tričkama ve velikosti 42! Nevím, jestli Primark počítá s tím, že všechny holky mají hrudník velikosti novorozeněte, ale v tričku velikosti 38 jsem se nemohla nadechnout a navíc (tím jak jsem to asi měla přetáhlý přes prsa) bylo šíleně krátký a 40 nebyla o moc lepší. 42 ale už naštěstí odpovídala většině mých ostatních triček. Škoda, že než do výšky se s přibývající velikostí tričko spíš rozšiřuje, takže i ta 42 je pořád kratší než má ostatní trička (a k tomu je široké). Mohlo by sice mít o trošičku větší výstřih (nemyslím ten do půlky břicha, stačil by ten klasický, ale až na tu podivnou velikost je super.
   Já si z HP motivů vybrala tričko s motivem famfrpálu. Měli tam i krasné modré s bradavickým znakem (bohužel jen ve velikosti 48 a to už by asi na mě bylo moc) a stejné, akorát v bílé, ale jakožto největší prase nejsem zrovna fanynka bílých triček. Jak už jsem říkala, tato stála 6 €.
















      

Na Primarku se mi hrozně moc líbilo oddělení s věcmi pro domácnost. Měli tam nádherná povlečení, jak s potterovskými motivy, tak i s jinými, bohužel mám jiné rozměry peřin. Cena povlečení pro dvojlůžko stála asi 13 €, přičemž ta s filmovými motivy kolem 18 €.
    Z obrázků na oficiálních stránkách Primarku jsem se těšila na HP utěrky, ty jsem tam však nenašla, ale ulovila jsem tam nádherný hrneček, ze kterého je radost pít! Ten stál 3,75 €.




   A to byl můj poslední HP úlovek. Koupila jsem si toho však víc a navíc spoustu blbostí, které nevím, na co mi budou. Mezi nimi například kabuki štětec, který tam měli vystavěný a byl fakt taaak moc jemňoučký, že i když se maluju 3x do roka, prostě jsem si ho koupila. Za 2 €. Asi jen proto, abych se u čtení měla čím hladit po obličeji. Nevím.




    Pro Vás, co se chystáte do Primarku a ještě jste tam nebyli mám pro vás pár rad.

 

1. VEZMĚTE SI DOSTATEK PENĚZ. Než jsem odjela, četla jsem, že kdo navštíví Primark, má počítat s útratou mezi 70 a 100€. Nevěřila jsem a myslela si, že skončím tak na dvaceti. Chyba. Utratila jsem fakt hodně (i když teda o něco málo méně než 70), ale ani nevím za co. Moje nejdražší věc přitom byly kalhoty za 9 €, zbytek jsou věci s HP a ty blbinky, které v podstatě nepotřebujete ale vlastně potřebujete a nemůžete bez nich odjet :D :)

2. PLAŤTE KARTOU. Je to výhodnější než měnit peníze. A rychlejší.

3. OBRŇTE SE TRPĚLIVOSTÍ. Ze začátku tam sice moc lidí nebylo, ale po asi půl hodině tam už bylo docela plno (a taky tam bylo hrooozně moc Čechů). Fronta na kabinky byla dlouhá (ale posouvala se docela rychle) a fronta u pokladen taky. Navíc mi tam u všeho strašně moc vadila ramínka, na kterém bylo to oblečení pověšené. Buď byla taková, že to oblečení z toho ani nešlo sundat, nebo to z nich naopak všechno padalo.

4. ZKOUŠEJTE. Jak už jsem psala, velikosti jsou tam fakt divný a proto doporučuju zkoušet. Jak jsem se zmiňovala o tom zmijozelském pyžamu ve velikosti M, koupila jsem si ještě jedno pyžamo, u kterého jsem vzala rovnou L a ani si ho nezkoušela. Doma jsem teprv zjistila, že do kalhot se vlezu asi třikrát a do trička taky. Takže radím, zkoušejte si vše. Co jde, tak klidně mezi regály (dělala to tak spousta lidí). A do kabinek se může brát maximálně 8 ks.

5. NEZAPOMEŇTE NA PONOŽKY!  Myslím to vážně, jsou tam mnohem výhodnější než v Česku. 7 párů kotníkových ponožek (černé/bílé) jen za 3 € je super cena a Dobby to určitě ocení.

_________________________________________________________________

  Na knižní blog byl toto celkem neobvyklý článek, ale doufám, že se vám líbil. Snad jste nabrali inspiraci a chuť do Primarku jet a doufám, že se vám moje rady budou hodit.  Omlouvám se za špatné velikosti fotek, snažila jsem se to upravit, ale lépe to nešlo. Na článku jsem si dnes dala opravdu záležet a jeho psaní (a focení) mi trvalo několik hodin, tak snad vás čtení bavilo.

Budu ráda, když mi do komentářů napíšete, jak se vám tento článek líbil. Klidně se pochlubte, co za HP věci jste v Primarku ulovili vy. Všechny komentáře mě moc potěší. Jinak pokud máte ještě nějaké dotazy (například co se týče rozměrů nebo jiných cen), můžete mi napsat a já se pokusím vám odpovědět :) 

Mějte se krásně! :)



2 komentáře:

  1. Krásné HP kousky :) Jen žasnu :) Škoda, že my se do Primarku jen tak nechystáme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) My vzhledem k tomu, že to máme docela daleko, v blízké době asi taky ne.. Ale kdybys přece jen měla cestu, Harry Potter věci tam prý mají nastálo :)

      Vymazat